Waarom speciaal een module voor de facturering van de autohandel?

Ten eerste wilt u auto’s verkopen en inkopen, maar daarbij niet bezig zijn met een ingewikkelde manier van het verwerken van de informatie. Onze software is zo eenvoudig, dat het niet moeilijk is om ermee te leren werken. Daarnaast leveren wij support wanneer u er niet uitkomt of ergens tegenaan loopt.

Ten tweede omdat de autohandel specifieke regels hanteert voor de facturering. Denk alleen maar aan de afschrijving van de BPM. Met UwFactuur wordt alles geregeld, u hoeft alleen maar de inclusiefprijs in te voeren. Of het nou gaat om import of export, binnen of buiten de EEG, BTW of Marge auto: UwFactuur heeft aan de inclusief prijs genoeg.

Wat kunt u verwachten in deze module?

  • Inkopen van auto’s
  • Verkopen van auto’s
  • Voorraadlijsten (inkoop, verkoop, handel, internet)
  • RDW gegevens van auto’s
  • BTW, Marge, Import en Export berekeningen
  • Duidelijke en snelle historie
  • Een factuur met aangepaste layout (denk aan uw logo en bedrijfsgegevens)

Voor boekhoudingen is het mogelijk om een export te maken. De export kan naar eigen wens worden ingericht.

RDW gegevens

Kentekens met of zonder streepjes maakt niet uit. Wij halen de streepjes eruit en halen de gegevens op bij de RDW. Deze gegevens zijn openbaar en alleen beschikbaar als een auto al eens te naam gesteld is geweest.

Wat is BPM?

Het onderstaande komt van de website van de belastingdienst:

Bpm is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Koopt u in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto? Of importeert u een personenauto, motor of bestelauto? Dan betaalt u bpm en mogelijk omzetbelasting.

Belastingdienst

En dat is o.a. wat dit programma doet. Het bepaald aan de hand van de afgifte datum wat het afschrijvingspercentage is. Daarna wordt de rest Bpm gebruikt voor het berekenen van het factuurbedrag.